Blog

Blog & nieuws

Het laatste nieuws van CSPN

Nijmeegse Vierdaagse 2024

De Nijmeegse Vierdaagse 2023 was weer een succes. En in juli staat de volgende Vierdaagse weer voor de deur! En natuurlijk heb ik me ook weer voor 2024 kunnen inschrijven. De wandeltraining is alweer begonnen, naast alle andere trainingen die ik wekelijks uitvoer.

Lees verder

laatste artikelen

Mondzorg en gezondheid: een dun lijntje

Er blijkt een verband te zijn tussen de toestand van je gebit en het functioneren van je hersenen. Mensen met een slechte orale gezondheid hebben vaker te kampen met een afgenomen hersengezondheid.

Lees verder

Module (Voet)blessures bij trailrunners

Trailrunnen vraagt een andere en soms zwaardere belasting van het lichaam dan andere loopdisciplines. Klimmen, dalen, bochtenwerk en oneffenheden kunnen allemaal tot overbelasting en blessures leiden. Blessures kunnen op allerlei manieren onderverdeeld worden: op locatie, op weefsel, op ernst, op chronisch of acuut. In deze module wordt een onderverdeling gegeven in acute en chronische blessures.

Lees verder

Hardlopende voeten, waar let je op? 

Je traint of begeleidt als trainer vele tientallen hardlopers per week. Al die hardlopende voeten lopen anders en hebben verzorging nodig. Cecile van der Sanden, sportpodotherapeut en de eerste Trailrunning Trainer van Nederland gaat in op testen, trainen en verzorgen van voeten.

Lees verder

Zelfhulplijst klachtenbeeld ter voorbereiding bezoek aan CSPN

Je kunt dit formulier eens nalopen voor jezelf, zodat misschien al duidelijk wordt wat de oorzaak van  je klachtenbeeld is. Wie weet ontdek je zelf al wat mogelijkheden om je blessure, klacht positief te  beïnvloedden. Je kunt dit formulier invullen voor jezelf, en/of naar CSPN versturen via email mocht je  mijn praktijk willen bezoeken.  

Lees verder