Nijmeegse Vierdaagse 2024

Het Vierdaagse virus is weer in het land. De inschrijvingen waren in een korte tijd uitverkocht. Gelukkig mocht ik zelf als inmiddels ‘ervaren’ Vierdaagse loper al bij de eerste inschrijfperiode inschrijven. Blijkbaar heeft de organisatie vertrouwen in de medemens.

Inmiddels heb ik 18 keer de Nijmeegse Vierdaagse voltooid. Dat is niet altijd gemakkelijk geweest. In mijn jeugdjaren heb ik het Gouden Kruis bemachtigd, dat wil zeggen toen heb ik 10 keer de Vierdaagse gelopen: met heel veel blaren, pijn, ontstekingen aan mijn kleine tenen. Na die ellendige jaren heb ik het even voor gezien gehouden.

Tot het Vierdaagse virus zich toch weer uitte in mijn lichaam. Wat een fijn virus. Schoenen, voetverzorging, training en rust ben ik aan gaan pakken. En dat heeft tot resultaat gehad dat ik die andere acht Vierdaagsen zonder blaren, ontstekingen en spierpijnen heb uitgelopen! Natuurlijk ben ik wat ouder, misschien wel wijzer geworden en heb ik uit ervaring geleerd wat goed voor mij is.

En wie weet kan ik jou daar ook in adviseren? Vragen staat vrij, ik help je graag!

Meer artikelen

Mondzorg en gezondheid: een dun lijntje

Er blijkt een verband te zijn tussen de toestand van je gebit en het functioneren van je hersenen. Mensen met een slechte orale gezondheid hebben vaker te kampen met een afgenomen hersengezondheid.

Lees verder

Module (Voet)blessures bij trailrunners

Trailrunnen vraagt een andere en soms zwaardere belasting van het lichaam dan andere loopdisciplines. Klimmen, dalen, bochtenwerk en oneffenheden kunnen allemaal tot overbelasting en blessures leiden. Blessures kunnen op allerlei manieren onderverdeeld worden: op locatie, op weefsel, op ernst, op chronisch of acuut. In deze module wordt een onderverdeling gegeven in acute en chronische blessures.

Lees verder

Hardlopende voeten, waar let je op? 

Je traint of begeleidt als trainer vele tientallen hardlopers per week. Al die hardlopende voeten lopen anders en hebben verzorging nodig. Cecile van der Sanden, sportpodotherapeut en de eerste Trailrunning Trainer van Nederland gaat in op testen, trainen en verzorgen van voeten.

Lees verder