Podotherapeutische zolen

(Sport)podotherapeutische zolen:

Het kan zijn dat u een afwijkende voetstand heeft waar klachten uit voortvloeien. Deze zolen1disbalans of verstoorde drukverdeling kan verholpen worden middels podotherapeutische zolen. Wij gebruiken voor het vervaardigen van de zolen een grote verscheidenheid aan materialen, zodat voor elke voetklacht het meest geschikte materiaal gekozen kan worden. Afhankelijk van de functie van de zool wordt het materiaal door ons gekozen. Sportzolen kunnen qua uiterlijk verschillen ten opzichte van gewone zolen: u moet zich voorstellen, dat er grotere krachten inwerken op de voeten tijdens het beoefenen van uw sport.

Vakmanschap is meesterschap!

Allen zolen worden door ons persoonlijk op maat gemaakt, kunnen dus altijd ook door ons aangepast worden. Elke zool is geheel afgestemd op uw eigen voet. Het is belangrijk dat de zolen goed in uw schoenen passen. U kunt enige reactie van het dragen van de zolen krijgen: vermoeidheid, spierpijn. Daarom moet u rustig wennen aan de zolen. Na ongeveer acht weken zullen u klachten verminderd moeten zijn. Het is belangrijk om na enige weken een controle in te plannen, om het effect van de inlegzolen te meten.
Een podotherapeutische zool is een hulpmiddel. Daarnaast zal u afhankelijk van uw klachtenpatroon, zelf aan uw herstel moeten werken. U kunt dan denken aan het uitvoeren van kracht- of rekoefeningen, ijsapplicatie, hardlooptechniek (zie tabllad Run7days) belasting terug nemen of juist meer in beweging komen. Ook daar in zullen we u adviseren.

%d bloggers liken dit: