Over CSPN

Over CSPN

Altijd in beweging!

CSPN is er voor iedereen met voetklachten. Voeten zijn de basis, daar bewegen we ons mee voort, zet de mens in beweging. Zonder beweging is er geen leven mogelijk, staat het lichaam letterlijk en figuurlijk stil. CSPN stimuleert beweging.

Wat is podotherapie?

Een podotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan rug, heupen, knieën, enkels en voeten, waar je last van hebt tijdens het bewegen in het dagelijks functioneren.

42219339 - medical accurate illustration of the foot muscles

Mogelijke oorzaken van deze klachten zijn een verkeerd looppatroon of een afwijkende voetstand. Manieren waarop de podotherapeut klachten behandelt zijn bijvoorbeeld het maken van podotherapeutische zolen en het geven van voorlichting en advies.  Podotherapeuten zijn dé specialist op het gebied van de voet.  De titel ‘podotherapeut’ is beschermd. Podotherapeuten zijn paramedici en staan geregistreerd in de wet BIG. Tevens is er een verplichte registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Om de vijf jaar moet de podotherapeut zich opnieuw registreren: aan kunnen tonen dat er genoeg bij- nascholing is gevolgd.

Bij CSPN treft u een ervaren en gediplomeerde sportpodotherapeut aan, te weten Cecile van der Sanden .

Missie CSPN

Mensen in beweging brengen en houden!images[1]
Dat kanik niet alleen. Ik streef naar een optimale samenwerking tussen sportpodotherapeuten en andere disciplines, zoals sportartsen, orthopeden, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, voedingsdeskundigen, trainers/coaches. Verantwoordelijk voor eigen lichaam speelt hier een belangrijke rol in!

 

%d bloggers liken dit: