Eerste afspraak

Eerste afspraak

Uw eerste afspraak duurt maximaal 60 minuten. Brengt u alstublieft een geldig legitimatiebewijs mee en schoenen die u veel draagt of hebt gedragen. En vergeet uw sportschoenen niet! En eventueel een korte broek.

Het onderzoek

Ten eerste zal er een gesprek met u plaats vinden om een beeld te krijgen van uw hulpvraag. Bijvoorbeeld wanneer de klachten begonnen zijn, of ze in het dagelijks leven aanwezig zijn etc. Hierna wordt in stand en zit/lig naar uw voeten, benen, rug gekeken. Het onderzoek op de behandelbank kan variëren in: bewegingsonderzoek, onderzoek van de bloedvaten, pezen, spieren, botstructuren. Er kan extra onderzoek noodzakelijk zijn in de vorm van spiertesten, en stabiliteit.

In de loopgang wordt er een loopanalyse via de RS-scan gemaakt, dit kan zowel blootvoets als met schoenen aan. Hierop is onder andere de druk onder de voeten af te lezen.

Een ander belangrijk onderdeel van het onderzoek is de schoeninspectie: uw schoenen worden beoordeeld op stevigheid, afwikkeling, breedte en lengte en op zoolslijtage.

Daarna wordt er besproken wat de sportpodotherapeut aan uw klachten zou kunnen doen en wordt de therapie besproken.

 

%d bloggers liken dit: