Marieke van Wanroij, sportpodotherapeut

Marieke van Wanroij

Natuurmens, ex-topsporter, sportpodotherapeut & coach

img_20140127_092819Natuurmens
Ik groeide op in Noord-Brabant, op de grens met Limburg, waar mijn ouders mij als jong kind kennis lieten maken met de natuur en mij stimuleerden om veel naar buiten te gaan. Ik vond het heerlijk en ging skeeleren, hardlopen, schaatsen en volleyballen, en doorliep vanaf mijn 18e de opleiding Podotherapie. Op relatief late leeftijd startte ik een topsportcarrière in de wielersport. Ik mocht als teamplayer presteren in teams van wereldtoppers zoals Marianne Vos, Kirsten Wild, Ellen van Dijk, Chantal Blaak en Lizzy Deignan. In 2014 heb ik hier een punt achter gezet maar beweeg nog steeds dagelijks, op de fiets, of lekker wandelend, waar ik geniet van de natuur en het buiten zijn, altijd in beweging!

Ex-topsporter. Hoge pieken, diepe dalen
Een carrière in de topsport betekent ook het doormaken van veel hoogte- en dieptepunten en blessureleed. De tegenslagen die ik tegenkwam, maakten mij sterker en ontwaakten een winnaarsmentaliteit in mijzelf. Ik ben ervan overtuigd dat die ervaringen mij helpen bij het coachen, begeleiden en adviseren van cliënten en sporters. Immers om op topniveau goed te kunnen presteren moest ik mijzelf een gezonde levensstijl aanmeten en was ik altijd op zoek naar verbetering zowel op fysiek als mentaal vlak. Performance, coaching en de sportgeneeskunde interesseren mij. Ik werd in die jaren onder meer gecoacht door Wilma Franken, bewegingswetenschapper, Renate Groenewold, topschaatster/coach en topsportarts/coach Ingrid Paul.

Sportpodotherapeut, docent en topsportcid_b04adf48-5e6e-4efc-96f9-61b2f3912081   Na mijn afstuderen in 2001 ging ik direct aan de slag bij CSPN. Omdat ik tijdens mijn sportcarrière altijd ben blijven werken aan mijn maatschappelijke carrière en tussentijds ook nog een 2-jarige post-HBO-opleiding heb gevolgd tot sportpodotherapeut, weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om (top)sport een plek te geven in het dagelijks drukke bestaan en heeft mij mede daardoor veel inzicht gegeven in belasting-belastbaarheid. Naast sportpodotherapeut ben ik ook enige tijd actief geweest als praktijkdocent aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven en heb ik de Master in Coach opleiding op het Cruyff Institute te Amsterdam gevolgd om de cliënt, sporter beter te kunnen begeleiden.