Olympische Winterspelen: 20 medailles voor Nederland. En de amateursporter dan?

Het is weer voorbij, Nederland is 20 medailles rijker. (medaillespiegel Nederland )Het waren fantastische Olympische Spelen, met geleverde topprestaties. Waar ik dan vooral naar kijk, is natuurlijk de gezondheid van de sporters, hun motoriek en de voetfuncties. Allemaal in orde natuurlijk, maar dat is niet zo bij de meeste amateursporters. Logisch want die hebben geen top-medisch team om zich heen. Maar die amateursporters (hieronder schaar ik eigenlijk iedereen die er niet dagelijks zijn geld mee verdient) zijn veel minder belastbaar, hebben er een betaalde job naast, wie weet nog een gezin en nemen veel minder hersteltijd. Dan vind ik het zeker zo belangrijk om bij deze groep sporters een voetfunctie-onderzoek uit te voeren: heeft de voet een beperkende beweeglijkheid dan kun je wachten op blessures. De voet past zich aan, ook al gaat dat heel langzaam, zo kunnen er wel bewegingsbeperkingen ontstaan en op den duur blessures. Dus sporters, wees zuinig op je lichaam en vraag een voetonderzoek aan bij CSPN. Het kan veel ellende voorkomen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: