Marieke van Wanroij, biografie
 
Sportverleden
Marieke van Wanroij zit sinds 2003 op de racefiets. Voor die tijd is zij jaren actief geweest als volleybalster bij volleybalvereniging Somas Activia te Sint Anthonis. Hier kon ze voor haar gevoel haar fanatisme en gedrevenheid niet voldoende kwijt en besloot hier een punt achter te zetten.
 
Het individuele sporten trok Marieke in het bijzonder en begon diversen sporten te combineren zoals het skeeleren, hardlopen en schaatsen. Haar fanatisme was tevens haar grote valkuil. Door intensieve trainingsarbeid liep zij medio 2003 in voorbereiding op een halve marathon een achillespeesblessure op. Haar collega Cecile van der Sanden gaf haar een racefiets in bruikleen en niet lang daarna waren Marieke en de racefiets onafscheidelijk.

  << Terug 
NUMMER 1 VOOR SPORTERS MET VOETKLACHTEN
Loopbaan wielrennen
In 2004 neemt Marieke o.a. deel aan de vaderlandse topcompetitie van het vrouwenwielrennen. Ook laat zij zien dat klimmen tot haar favoriete onderdeel behoort. Verder is zij een harde werker en kan zich volledig inzetten in het belang van de ploeg. Dit blijft niet onopgemerkt. In 2005 wordt zij door Thijs Rondhuis benadert om bij DSB Bank te komen fietsen. DSB ging uiteindelijk over in de Nederland Bloeit wielerploeg. Medio 2009/2010 wordt Marieke geconfronteerd met een hardnekkige enkelblessure. Na vele onderzoeken blijkt een operatie noodzakelijk. Na een jaar eruit te zijn geweest maakt Marieke in 2011 een come back bij haar vertrouwde Nederland Bloeit wielerploeg, onder leiding van Jeroen Blijlevens. Marieke wordt getraind door bewegingswetenschapper en tevens fysiotherapeut Wilma Franken.


Sport vs. Podotherapie
Voorjaar 2001 komt Marieke in contact met Cecile van der Sanden. Beiden gedreven door de sport en alles wat daarmee samenhangt. Sinds die tijd is Marieke werkzaam bij Cecile als (sport)podotherapeut. Samen brengen zijn hun sportinteresse over op de podotherapie. Als (top)sporter weet je hoe essentieel sportzorg is en en hoe belangrijk het is dat je naar de juiste behandelaar wordt doorverwezen. De contacten in de sportwereld komen hierbij goed van pas. Een bezoek aan een sportcongres in Miami, Florida, USA en een bezoek aan de Olympische Spelen in Athene (2004)blijken een goede inspiratie voor de sportpodotherapie maar ook voor het wielrennen. In 2008 was Marieke wederom als supporter en tevens als ploegmaatje van Marianne Vos aanwezig tijdens de spelen in Beijing.
In september 2009 is Marieke samen met Cecile gestart met de post bachelor sportpodotherapie opleiding, deze opleiding zal van toegevoegde waarde zijn voor CSPN. Zij hopen deze eind 2011 af te ronden!

  << Terug 
De sportpodotherapeuten Marieke van Wanroij  Cecile van der Sanden Marieke            Cecile
van Wanroij      van der Sanden
       
 
CSPN        Parksingel 8        6681 NE        Bemmel        0481-462217        info@cspn.nl